آلمان اولین کشوری بود که داشتن گواهینامه برای رانندگی را الزامی کرد و در تاریخ ۲۹ سپتامبر ۱۹۰۳ این قانون را به اجرا گذاشت. ایران در توافق بینالمللی گواهینامه عضو بوده و لذا گواهینامه ایرانی برای رانندگی در اروپا نیز معتبر است. برای این منظور، اصل گواهینامه و ترجمه بینالمللی آن باید همواره به همراه راننده باشد. لازم به ذکر سات که آنچه به عنوان گواهینامه بینالمللی در ایران شهرت دارد، ترجمه گواهینامه است که به تنهایی اعتبار ندارد. برخورد کشورهای مختلف اروپا با گواهینامه ایرانی متفاوت است. در آلمان گواهینامه ایرانی، در صورت مقیم نبودن تا یک سال و در صورت مقیم بودن تا شش ماه قابل استفاده است. بعد از این مدت، باید نسبت به اخذ گواهینامه آلمانی اقدام کرد.
برای گرفتن گواهینامه آلمانی از ابتدا، باید ساعات مشخصی کلاس آموزش رانندگی رفت که حدود سه هزار یورو هزینه دارد. ولی بهتر است که گواهینامه ایرانی را با گواهینامه آلمانی عوض کرد و یا به زبان خودشان Umschreiben کرد. در این صورت تنها باید امتحانهای تئوری و عملی را داد. این کار باید در دو سال اول اقامت انجام شود. بعد از گذشت دو سال از اقامت، امکان تعویض گواهینامه وجود ندارد.
اولین کار ترجمه گواهینامه است. برای این کار اصل گواهینامه را باید به یکی از مراجع ترجمه معتبر که اجازه کلاسهبندی (Claffication) را دارند (بعنوان مثال ADAC ) ارائه داد. یکی از معتبرترین و در دسترسترین این مراکز، کلوپ اتوموبیلدارها است که در اکثر شهرها شعبه دارد. اگر عضو ADAC باشید ده یورو تخفیف خواهید گرفت. در حین انجام ترجمه، میتوان به دریافت گواهی عدم سوء پیشینه یا به اصطلاح Führungzeugniss از Bürgeramt اقدام کرد. این مدرک مستقیما به اداره مربوط به گواهینامه فرستاده میشود. بعد از حاضر شدن ترجمه، ترجمه، گواهی محل سکونت، عکس، آموزشگاه رانندگی که در آن امتحان خواهید داد (Fahrschule) و حدود پنجاه یورو پول نقد را باید تحویل اداره گواهینامه داد تا اجازه امتحان داده شود. بعد از یک ماه به شما اجازه میدهند که امتحان بدهید. برای این کار باید ابتدا در یک آموزشگاه رانندگی ثبت نام کنید، حتی اگر احتیاج به تمرین نداشته باشید. هزینه ثبت نام و آزمونها حدود ۲۵۰ یوروست که میتوان به آموزشگاه پرداخت کرد. زبان آزمونها انگلیسی، آلمانی، فرانسه و ترکی هستند.
امتحان تئوری سی سوال از ۹۰۰ سوال ممکن است که هم به صورت کاغذی و هم به صورت سی دی قابل تهیه است. همه علائم و نشانه های راهنمایی و رانندگی در آلمان را اینجا ببینید. بعد از امتحان تئوری، نوبت به امتحان عملی میرسد. در صورت قبول نشدن در امتحان عملی، بعد از دو هفته انتظار میتوان با پرداخت هزینه (حدود ۱۵۰ یورو) امتحان مجدد داد. در صورت قبولی، بعضی مواقع همان موقع گواهینامه ارائه میشود و بعضی وقتها سه هفته بعد به آدرس منزل ارسال میشود.
ایران بیلد
سلام و خسته نباشید
من گواهینامه ام را در ایران گم کردم ایا اینجا امکان اینکه از سفارت کمک بگیرم یا از طریقی بتونم هزینه ی کمتری مانند کسانی که گواهینامه دارند را بپردازم
سلام
من راننده ی پایه یک در ایران هستم.چند سالی در ایران با اتوبوس درون شهری و تریلی کار کردم.دوره زبان المانی هم رفتم.
با یک شرکت آلمانی مکاتبه کردم گفتند که عکس گواهینامه بفرست وقتی فرستادم قبول نکردند.عکس گواهینامه بین المللی من رو هم قبول نکردند.
لطفا راهنمایی کنید.
[…] مراحل دريافت گواهينامه رانندگي در آلمان | ايران بيلد | ر… […]
[…] مراحل دريافت گواهينامه رانندگي در آلمان | ايران بيلد | ر… […]
[…] مراحل دريافت گواهينامه رانندگي در آلمان | ايران بيلد | ر… […]
[…] مراحل دريافت گواهينامه رانندگي در آلمان | ايران بيلد | ر… […]
[…] مراحل دريافت گواهينامه رانندگي در آلمان | ايران بيلد | ر… […]
سلام، با تشکر از اطلاعاتی که به اشتراک گذاشتید، یکی از سایت ها گفته بود تا سه سال امکان تعویض گواهی نامه هست. میتونم بپرسم که دو سال درست هست یا تبصره ای هم هست؟